Methodieken

Afhankelijk van je wens en onze voorbespreking kan ik verschillende methodieken inzetten tijdens de training.

Graag leg ik u uit waarom ik gekozen heb voor onderstaande methodieken.

De methodieken die ik hanteer tijdens de trainingen hebben hun dienst bewezen qua toepasbaarheid, effectiviteit en toegankelijkheid.

Toepasbaarheid:
Omdat tijdens mijn trainingen het zwaartepunt ligt bij het oefenen van gesprekken, is het essentieel dat de theorie meteen toepasbaar is. Met de door mij geselecteerde methodieken kun je meteen aan de slag. Boter bij de spreekwoordelijke vis! 

Effectiviteit:
Tijdens het oefenen van de gesprekken is het essentieel dat je de meerwaarde van het anders doen meteen voelt, merkt, proeft, ervaart. Het moet jou na het oefenen meteen duidelijk zijn dat de verandering een oplossing biedt voor aspecten waar in gesprekken tegenaan loopt. Die verandering kan minimaal zijn, maar oh zo’n verschil maken.

Toegankelijkheid:
De methode moet in korte tijd te begrijpen zijn, herkenbaar zijn, meteen te plaatsen zijn in dagelijkse situaties. Alleen dan kan de methode bijdragen aan verandering. Want als je jezelf niet herkent in de methode, dan is de verandering naar aanleiding van deze methode niet erg waarschijnlijk! 

U kunt op onderstaande methodieken klikken om meer uitleg te verkrijgen:

De methodieken staan los van elkaar, en ook weer niet. Omdat ze elkaar aanvullen en versterken, kunnen de methodieken in  verschillende fases ingebracht worden tijdens trainingen. Op die manier worden jouw mogelijkheden die je in kunt zetten tijdens gesprekken, steeds verder uitgebreid. Alle methodieken vergroten de eigen verantwoordelijkheid, zelfinzicht en inzicht in de gesprekspartner(s).

Op bovengenoemde pagina’s vind je een relatief korte uitleg, je kunt me altijd mailen of bellen voor meer informatie over deze vormen van training.