Blog

16 december 2015
Het soort werkzaamheden varieert in mijn vak heel erg. Ik ben de laatste tijd weer veel bezig met kernkwadranten. En elke keer vind ik dit weer zo leuk! Ook weer begonnen met een vervolgopleiding Transactionele Analyse. Wat is het toch een begrijpelijke methode. Voor iedereen zo herkenbaar. Ik heb mijn dochter (15) laatst de test (egogram) in laten vullen en voor haar was het zo duidelijk en leuk.

10 maart 2015
Ik ben vandaag een nieuwe activiteit gestart, gratis on-line coaching. De bedoeling is dat jij een gesprek waar je feedback op wilt, beschrijft. Ik geef jou dan daar mijn visie op, ik mail jou mijn bevindingen. Een gesprek wat al heeft plaatsgevonden: wat ging goed, wat had effectiever gekund? Een gesprek wat nog gaat plaatsvinden: waar denk je tegenaan te gaan lopen, ik geef je tips om dit te vermijden. Leuk om dit te doen! Ja, ik doe dit gratis. Omdat ik het leuk vind om te ontwikkelen, of ik dat nou ben of jij. En het is DE kans voor jou om erachter te komen of ik als coach aansluit bij jouw verwachtingen. Graag hoor ik van je!!

11 februari
Gisteren een intervisie-sessie geleid. Was zo interessant! Collega’s die van elkaar leren, elkaar helpen. Zich niet bewust zijn van een onderlinge dynamiek. Terwijl die dynamiek duidelijk aanwezig is als je er gericht mee aan de slag gaat. Dit weer ter lering. Hoe voel ik me in een groep, hoe profileer ik me in een groep. Fascinerend!

5 januari 2015
Allereerst, als je dit leest, een heel fijn, liefdevol, succesvol 2015 toegewenst!!
Na een heerlijke vakantie weer aan de slag, met opdrachten, met deze site. De site weer helemaal omgegooid, qua indeling, qua kleuren etc. Leuk om te doen, alhoewel het wel altijd de vraag blijft wat jou als lezer cq klant nou aanspreekt. Daar wil ik natuurlijk zo goed mogelijk op in spelen! Ik hoop dat dit lukt.

16 november 2014
Omdat ik zelf gevoelig ben voor een persoonlijke touch, heb ik een filmpje opgenomen over deze trainingen en deze op Youtube gezet. Nou ja, een filmpje opgenomen…. zeg maar 5 filmpjes opgenomen. Voordat het er goed opstaat! En dan heb ik het nog niet over perfect. Leuk èn tijdrovend werk.
Wel tevreden over het eindresultaat. Kijk en oordeel zelf, en als je op- of aanmerkingen hebt, als dingen niet duidelijk zijn of andere dingen je opvallen, ik hoor het graag!
Link naar filmpje: Verbeter je communicatieve en sociale vaardigheden.

18 oktober 2014
Afgelopen week weer heerlijke trainingen gegeven! Op de manier die werkt! Dat is aan alles merkbaar, aan de reacties van de deelnemers tijdens de gesprekken, aan de gesprekken en tips onderling, aan de evaluaties… Zo fijn om elke keer weer te merken dat er bewustzijn van keuzes gecreëerd is. Het mooiste compliment had te maken met het volgende: Ik was met een groep aan het werk die weliswaar goed kunnen samenwerken met hun leidinggevende, toch is er 1 ding dat elke keer terugkomt en wat een grote rol speelt in de onderlinge gesprekken.
Ik heb toen aan de groep voorgesteld dat ik met hun leidinggevende in gesprek zou gaan, om de Ouder, Volwassen en Kind rollen (Transactionele Analyse) uit te leggen zodat deze leidinggevende zich ook bewust zou worden van onderliggende patronen. Maar nee, ze willen het zelf doen! Ze hadden nu zulke bruikbare handvatten meegekregen dat ze er alle vertrouwen in hebben dat ze dat bewustzijn bij hun leidinggevende zelf kunnen bewerkstelligen. Trots!!!

9 oktober 2014
De trainingen die ik geef zijn intensief. Ik begeleid 2 groepen per dagdeel dus elke keer aandacht er volledig bij.
Toch kom ik met energie uit deze trainingen. Omdat ik merk dat de deelnemers verder zijn gekomen, er zijn kwartjes gevallen, elke keer weer. Na de eerste sessie (2 uren) zijn er veel vragen in plaats van antwoorden. Maar dat is ook mijn doel. Ga maar uitproberen, en kom met die ervaringen maar terug naar de 2e sessie.
Een dat gebeurt ook!
“Ik moest aan je denken, Jacqueline, toen ik een stilte liet vallen. Ik vond het eng maar ik dacht, ik doe het! En toen gebeurde er toch iets moois bij de ander….”
Dan voel ik, hier doe ik het voor! En als ik dan hoor dat het in de organisaties waar ik deze trainingen geef, werkelijk gonst op de gangen over de training en wat het hen brengt, super! De tijdsduur is perfect, de intensiteit is perfect, de tussenliggende tijd is een mooie leerperiode… Niets meer aan doen, spotje erop! Tja, ik hoop dat ik de training ook bij jouw organisatie mag komen geven, een win-win situatie lijkt me!

5 oktober 2014
Als hulpmiddel en herinnering krijgen de deelnemers een zogenaamde flashcard mee. Een spiekbriefje zeg maar. Waar ze nog even op kunnen kijken als ze een gesprek in gaan. Nu hoorde ik van een leidinggevende dat hij zijn medewerkers allemaal met die kaartjes rond zag lopen! Fijn!
En hij vroeg zich ook af waarom ze knikkers hadden gekregen. Nou, die krijgen de deelnemers als aandenken mee, om hen eraan te herinneren dat ze zijn wie ze zijn, uniek, met hun Ouder- Volwassen- en Kind ego-toestand. Bewustwording d.m.v. knikkers dus.

29 september 2014
Netwerkborrels…Ik vind van mezelf dat ik makkelijk op iemand afstap. Maar als ik dan in een zaal met alleen maar onbekenden (die elkaar in mijn perceptie wel allemaal kennen..) zomaar op iemand af moet stappen, kom ik mezelf toch wel tegen hoor. Eerlijk is eerlijk.  Het helpt me dan enorm om te denken in het hier-en-nu. Iedereen is hier om nieuwe contacten op te doen, niemand vindt het raar als je een gesprek aanknoopt enz enz. Het helpt echt! Ik merk wel dat ik mezelf er wel elke keer weer toe moet zetten om te denken vanuit de Volwassen ego-toestand. Oefening baart kunst….stap voor stap.

 

Deze blog-pagina is gestart op 28 september 2014.