1-op-1 Coaching

Als je op zoek bent naar een communicatie- cq gesprekscoach is het erg belangrijk dat er een klik is. Je moet je veilig voelen. Immers, je deelt veel met elkaar en je moet bereid zijn om dingen aan te nemen van jouw coach. Wat is anders het nut van een coach, toch?

Het is dus belangrijk om te bepalen of die klik er is tussen ons!
Maar hoe kun je er achter komen of jij en ik “bij elkaar passen”?
Als je verder leest, kom je er in ieder geval achter wat ik doe, hoe ik dit doe en wie ik ben. Overigens heb je ook nog de gelegenheid om de samenwerking met mij uit te proberen via een on-line coaching sessie.
Uiteraard vindt er, als je daarna met mij verder wilt, een telefonische intake plaats, ook dan kunnen we beiden verder bepalen of onze visies overeenkomen.
Op die manier kun jij een weloverwogen keuze maken of ik de coach ben waar jij je prettig bij voelt en die jouw communicatievaardigheden effectiever kan maken!

Wat doe ik, hoe doe ik dit en wie ben ik?

De manier van 1-op-1 coaching zoals ik die vormgeef, is bijzonder effectief omdat we altijd jouw dagelijkse situaties als uitgangspunt nemen.
Daardoor is de herkenbaarheid en inzetbaarheid gewaarborgd.
We gaan tijdens de sessies veel oefenen, met korte stukken van een gesprek.Je kunt mij tijdens het oefenen regisseren, je kunt me helemaal kneden tot het gedrag waar voor jou de grootste uitdaging zit.
Dichter bij de realiteit kom je dus niet, een optimale mogelijkheid om uit te proberen, om te oefenen, om te beleven.
Als trainer én trainingsacteur kan ik jou daar optimaal in begeleiden.

We kunnen alles opnemen met video-opname apparatuur, zodat je jezelf meteen terug kunt zien, dit hoeft uiteraard niet.
Ik hoor vaak dat dat “eng” is en tegelijkertijd is dit zo effectief! Je kunt nu je eigen non-verbale signalen lezen, ze interpreteren zoals ook je gesprekspartner ze zou kunnen interpreteren. Door die spiegel telkens voor te houden schiet je leercurve omhoog. Korte stukken van een gesprek worden herhaald totdat jij het gewenste effect bereikt hebt.
Ik zeg bewust: totdat jij het gewenste effect bereikt hebt.
Want dat is waar het om gaat! De sessie draait alleen om jou en om het effect dat jij wenst te bereiken!
En ik, als jouw gesprekspartner, geef jou elke keer terug wat het gesprek met mij doet, hoe voel ik me in dit gesprek, begrijp ik wat je zegt en begrijp ik waarom je iets zegt etc..

De vraag waar het vooraf om draait is dan ook: “Waar zit jouw uitdaging?”
Want waar de een juist assertiever wil worden, wil de ander dit juist minder worden. Jouw wens nemen we als leidraad en we houden tegelijkertijd de vinger aan de pols bij de gesprekspartner.

De sessies duren doorgaans 2 uren. Dit omdat het zo intensief is dat een langere sessie niet effectief is, je hoofd zit vol.
Daarna ga je eerst je nieuwe inzichten in de praktijk brengen, gevolgd door nog een sessie of coaching-on-the-job.

De locatie, dag en tijden van de sessies worden altijd  in onderling overleg vastgesteld.
Als je dit wenst, kan dit dus ook op een andere locatie dan op het werk.
Behalve uiteraard, de naam zegt het al, de coaching-on-the-job sessies.

Deze manier van 1-op-1 coaching is ook uitermate geschikt om je voor te bereiden op een assessment.